Freule Anna heeft een nieuwe voiture

Al enkele jaren voldeed onze Rolls prima. B.J.  gekleed in een keurig donker uniform inclusief pet met goudgalon bracht  ons in stijl naar de plaatsen waar  wij gaarne  vertoeven. Wij zijn bijzonder gecharmeerd van het afleggen van visites en frequenteren daarom regelmatig onze vrienden die vrijwel zonder uitzondering op prachtige locaties wonen en waar wij altijd met alle egards ontvangen worden. Wij lunchen of dineren daar over het algemeen uitgebreid en behalve het onderhouden van onze sociale verplichtingen levert het ook een besparing in de kosten op. Zelfs een adellijk gezin moet op de kleintjes letten.  Wij beseffen overigens terdege dat het rijden in een Rolls met chauffeur voor de beeldvorming van OSM (ons soort mensen) in deze krappe tijden misschien voor de buitenwereld wel een tikje overdone kan zijn.

Nu wil het toeval dat bij de Baron de penopauze heeft toegeslagen. Het liefst had hij een grote motor aangeschaft, maar zijn angst dat hij niet door de ballotage van Satudara of de Hells Angels komt kon mogelijk bewaarheid worden.  Na enig overleg besloten wij derhalve over te gaan op een wat sportievere vorm van rijden. De Baron kan genieten van zijn razende hormonen en zegt u nou zelf, een mooie wagen zonder chauffeur is niets mis mee. Bijkomend voordeel is dat BJ dan meer tijd krijgt voor het onderhoud van huis en tuin.

Na enig speurwerk kwamen wij in Rotterdam een eenvoudige sportieve wagen op het spoor, in zeer goede staat verkerend. De vorige eigenaar ondervond wat tegenstand van zijn personeel dat zich moest verplaatsen in vehikels van aanmerkelijk eenvoudiger formaat. U begrijpt, gewoon jaloezie. Af en toe liet de goede man zich per helikopter vervoeren waardoor hij de indruk wekte de auto niet meer voor dagelijks verkeer te utiliseren. Helaas werd ook dat niet door het personeel op prijs gesteld, dus verdween de wagen ogenschijnlijk van het toneel en werden de kosten op slinkse wijze alsnog op het bedrijf verhaalt.

De Baron heeft inmiddels een Ray- Ban aangeschaft en een sportieve pet. Ik kan niet anders zeggen dan dat het hem flatteert en mij staat zo’n Grace Kelly shawl een heel modieus. We genieten. Het geluid van zo’n Maserati is majestueus en we hebben behoorlijk wat bekijks. We laten ons af en toe tegen betaling fotograferen met eenvoudige omstanders 😉

m1nz05maoft7[1]

 

Advertenties

9 Comments

 1. Is ie nu, onder druk van een parlementaire enquete over wanbeleid bij woningbouwverenigingen en de media, van eigenaar verschoven?

  Dat valt me wel een beetje tegen van freule Anne Maria en hare Baron.
  Ik meende als zijnde een van die vrienden met zo’n prachtige lokatie die jullie laten aanschuiven aan een koninklijke lunch , dat jullie hierboven verheven waren.

  Maar ja, in Barons penopauze worden vast nog meer gekke bokkesprongen gemaakt.

  Groet van jonkvrouwe anna van metastatica.

 2. Dame Metastatica, weledele vrouwe, U schat ons verkeerd in. Zie het als een goede daad. Dankzij onze actie is de wagen uit handen gebleven van onverlaten die er op onverantwoorde wijze met hoge snelheden mee rond zouden gaan rijden. Ik geef toe, de Baron heeft het gaspedaal ook ontdekt, maar doet dat wel met stijl, met mij aan zijn zijde, een lust voor het oog 😉

 3. Het komt ons voor dat de Freule hier een uitstekende investering mee gedaan heeft. Voor de baron is er het prima alternatieve pookje en voor uzelve is er de broodnodige aandacht die zich zelfs tot de randen van het plebs uitstrekt. Fi donce, uw keuze draagt bij aan een hogere waardering voor u en de uwen.
  Hoe gaat het trouwens met de aandeeltjes Koninklijke olie? De AEX stijgt, wellicht is enige actie op zijn plaats.

  Een recht hartelijke groet van graaf Wilhelm von Uylensheik, drie kastelen oostwaarts.

 4. Welk een genoegen heer Graaf u op dit eenvoudige blog aan te treffen. Ik moet eerlijk toegeven: de aan mij geschonken aandacht van het gewone volk streelt mij. De Baron steelt vooral het pientere pookje hoewel wij ook daar samen wel eens een actie mee bedenken. Men raakt een keer uitgekeken op al die tinten grijs 😉
  Helaas moeten wij constateren dat uw prachtige chateau enig onderhoud behoeft. Wij verzoeken u daarom dringend de daartoe geschikte vakmensen te contracteren.
  Een rondborstige groet van uw freule.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s